homeover FF    

 

online cursussen
cursusinfo
cursusaanbod - overzicht
inschrijven online cursussen
workshops
praktijkdagen
fototrips

Online cursussen

Leerboeken zijn prima geschikt om zelfstandig en in uw eigen tempo kennis op te doen. Ze hebben echter het nadeel dat er sprake is van éénrichtingsverkeer: van de auteur naar de lezer. Bij boeken over bijvoorbeeld een programmeertaal is dit geen probleem: de lezer neemt de programmacode over uit het boek en als het goed is, werkt het programma correct. Bij fotografie kunnen de basisprincipes en technieken prima via een boek worden overgebracht. Maar bij fotografie moet toch ook nog de foto worden beoordeeld; er is meer behoefte aan tweewegcommunicatie.

Veel cursisten maken tegenwoordig liever gebruik van internet dan dat ze elke woensdagavond in een klaslokaal doorbrengen. Hierdoor kunnen ze in hun eigen tempo werken op die momenten dat het hen het beste uitkomt. De tijdsduur van onze cursusblokken kan daarom ook door de cursist zelf in overleg met de docent worden bepaald, zodat er voor iedere cursist voldoende tijd is om de theorie door te nemen en te verwerken, eventuele vragen te stellen aan de docent en de praktijkopdrachten uit te voeren.

De online cursussen zijn daarom zodanig opgesteld dat de cursist thuis via internet kan werken en er sprake is van een tweewegcommunicatie. De opdrachten worden ingestuurd en door de docent besproken en beoordeeld. Wanneer een cursist (tijdelijk) minder tijd beschikbaar heeft, kan de blokgrootte worden aangepast.

De individuele cursussen kunnen op elk willekeurig moment na inschrijving worden gestart. U ontvangt hierover bericht van de aan u toegewezen docent(e).

Opzet

Aangezien de cursusblokken volledig online(*) zijn, kunnen deze door de cursisten thuis in eigen tempo worden doorgewerkt. Bij elk cursusblok krijgt u van tevoren achtergrondinformatie over het onderwerp van dat blok, inclusief vragen en/of praktijkopdrachten en -indien nodig- oefenmateriaal. De uitwerkingen van de opdrachten dient u online via e-mail op te sturen naar de toegewezen docent die vervolgens een beoordeling terugstuurt. De cursist kan overigens te allen tijde via e-mail vragen stellen aan de docent. De docent zal bij de besprekingen/beoordeling waar nodig verdere tips en opmerkingen geven.

(*) De cursusblokken zelf zijn volledig online. Het is mogelijk om deel te nemen aan de aanvullende praktijkdagen. Deze zijn optioneel en maken geen deel uit van de online cursussen, maar vormen praktische en leuke aanvullingen daarop.

 

 
 FotoForceNET / Force dF
 
     
 
© 2009 FotoForce / Force dF